Kriminalke v snegu

Vsako zimo z veseljem preberem kak┼íno zasne┼żeno kriminalko. ─îe vklju─Źuje malo ljudi, ki so izolirani od ostalega sveta, ┼íe bolje. Naj vam pet razli─Źnih popestri belo zimo!

Ruth Ware: One By One
Za ljubitelje smu─Źanja
Zasne┼żeni v lepi gorski ko─Źi s ─Źudovitim razgledom in prijetnim ognjem v kaminu. Fino, kajne? Kaj pa ─Źe so s teboj sodelavci in se morate dogovoriti za pomemben korak v podjetju, a prav nobenemu ne zaupa┼í? In kaj ─Źe se utrga plaz, ki zasuje ko─Źo ter so nenadoma vsi na milost in nemilost prepu┼í─Źeni naravi in drug drugemu?

Sarah Pearse: The Sanatorium (­č窭čç«Sanatorij)
Za ljubitelje tema─Źnih skrivnosti
Ko Elin Werner brat povabi na praznovanje svoje zaroke, se ji ┼íe sanja ne, kaj vse skriva nekdanji sanatorij v ┼ívicarskih Alpah, ki je postal presti┼żni hotel. Prenovljen in moderen, obkro┼żen s prelepimi gorami, ┼íe vedno zbuja srh, sploh ko bodo─Źa nevesta izgine, hotel pa zajame sne┼żna nevihta in jih odre┼że od sveta.

Camilla L├Ąckberg: The Ice Child (­č窭čç«Krotilec levov)
Za ljubitelje skandinavskega noira
Januarja napol gola deklica tava po zasne┼żenem gozdu in stopi na cesto pred avto. Izka┼że se, da je izginila pred ┼ítirimi meseci in bila ┼żrtev zelo krutega ─Źloveka. Pogre┼íane pa so ┼íe tri deklice, izginile so brez sledu in detektiv Patrik Hedstr├Âm obupava, dokler njegova ┼żena, pisateljica kriminalk, ne najde zelo zanimivo povezavo s starim primerom.

Stephen King: Misery
Za ljubitelje po─Źasne kurje polti
Paul Sheldon je sit pisanja romanov o Misery Chastain, zato je v ravno zaklju─Źeni knjigi ta lik ubil. Potem pa njegov avto zleti z zasne┼żene ceste, a k sre─Źi ga polomljenega najde nekdanja medicinska sestra, njegova najve─Źja obo┼żevalka, Annie Wilkes, ki gore─Źe bere romane o Misery, zato ji v branje ┼íe neobjavljen rokopis. A Annie ni zadovoljna.

Alice Feeney: Rock, Paper, Scissors
Za ljubitelje preobratov
Gospod in gospa Wright imata ┼że dolgo te┼żave, zato se razveselita, ko zadeneta odmik na ┼ákotskem. On trpi za prozopagnozijo, zaradi katere ne prepoznava obrazov, niti lastne ┼żene. Ona mu za vsako obletnico napi┼íe pismo, a mu ga ne pusti prebrati. Eden od njiju la┼że in vesta, da bo vikend na ┼ákotskem v preurejeni stari cerkvi, odlo─Źilen za njun zakon.