Kriminalke v snegu

Vsako zimo z veseljem preberem kakšno zasneženo kriminalko. Če vključuje malo ljudi, ki so izolirani od ostalega sveta, še bolje. Naj vam pet različnih popestri belo zimo!

Ruth Ware: One By One
Za ljubitelje smučanja
Zasneženi v lepi gorski koči s čudovitim razgledom in prijetnim ognjem v kaminu. Fino, kajne? Kaj pa če so s teboj sodelavci in se morate dogovoriti za pomemben korak v podjetju, a prav nobenemu ne zaupaš? In kaj če se utrga plaz, ki zasuje kočo ter so nenadoma vsi na milost in nemilost prepuščeni naravi in drug drugemu?

Sarah Pearse: The Sanatorium (🇸🇮Sanatorij)
Za ljubitelje temačnih skrivnosti
Ko Elin Werner brat povabi na praznovanje svoje zaroke, se ji še sanja ne, kaj vse skriva nekdanji sanatorij v švicarskih Alpah, ki je postal prestižni hotel. Prenovljen in moderen, obkrožen s prelepimi gorami, še vedno zbuja srh, sploh ko bodoča nevesta izgine, hotel pa zajame snežna nevihta in jih odreže od sveta.

Camilla Läckberg: The Ice Child (🇸🇮Krotilec levov)
Za ljubitelje skandinavskega noira
Januarja napol gola deklica tava po zasneženem gozdu in stopi na cesto pred avto. Izkaže se, da je izginila pred štirimi meseci in bila žrtev zelo krutega človeka. Pogrešane pa so še tri deklice, izginile so brez sledu in detektiv Patrik Hedström obupava, dokler njegova žena, pisateljica kriminalk, ne najde zelo zanimivo povezavo s starim primerom.

Stephen King: Misery
Za ljubitelje počasne kurje polti
Paul Sheldon je sit pisanja romanov o Misery Chastain, zato je v ravno zaključeni knjigi ta lik ubil. Potem pa njegov avto zleti z zasnežene ceste, a k sreči ga polomljenega najde nekdanja medicinska sestra, njegova največja oboževalka, Annie Wilkes, ki goreče bere romane o Misery, zato ji v branje še neobjavljen rokopis. A Annie ni zadovoljna.

Alice Feeney: Rock, Paper, Scissors
Za ljubitelje preobratov
Gospod in gospa Wright imata že dolgo težave, zato se razveselita, ko zadeneta odmik na Škotskem. On trpi za prozopagnozijo, zaradi katere ne prepoznava obrazov, niti lastne žene. Ona mu za vsako obletnico napiše pismo, a mu ga ne pusti prebrati. Eden od njiju laže in vesta, da bo vikend na Škotskem v preurejeni stari cerkvi, odločilen za njun zakon.