Knjižni klub: Knjige s koktajli

Nov knjižni klub imamo! In pri nas je ves čas poletje.

Po treh neuradnih krstih (s knjigami Razblinjajoča se polovica, Beli zobje in nazadnje The Trees) si upam tudi uradno naznaniti, da bo tole postala kar bolj ustaljena praksa. Po zadnji debati smo namreč sklepčno ugotovili, da nam vsem manjka klepeta o knjigah. Fino je debatirati in vsaj enkrat mesečno malce pretresti betico, se pogovarjati in pregovarjati, odkrivati nove vidike in detajle, ki jih morda celo nisem opazila.

In tako so tu Knjige s koktajli. Ime je nastalo povsem po naključju, ko smo malce obupavale in dvomile v svoje bralne sposobnosti med branjem špeha Belih zob. Alkoholnega sponzorja nimamo.

VOZNI RED IN HIŠNA PRAVILA:
 
1.    Obvez ni, članarine tudi ne, vabljeni pa vsi, ki vas zanima branje in izmenjavanje mnenj. Svoje zanimanje za knjigo ‘prijavite’ vsakič posebej, kar pomeni, da mi pošljete sporočilo ali pa napišete v komentar pod objavo.
2.    Knjigo bomo izbirali skupaj, zato so vaši predlogi več kot dobrodošli, sledilo bo glasovanje in določili bomo končno ciljno črto branja.
3.    Zatem sledi spletno srečanje, da se ga lahko udeležite ne glede na to, kje ste.
4.    Pomemben podatek o tem srečanju je, da ste resnično dobrodošli vsi. Tudi tisti s tremo, ki boste raje poslušali kot klepetali. Tudi tisti, ki vam alkohol ni pri srcu in imate raje čaj/kavo/sok/vodo ali karkoli drugega (čokolado, čips ali oreščke, npr.).
5.    Ni nujno, da sodelujete vsakokrat. Prosto po Prešernu.
6.    Za vsako knjigo posebej bom na instagramu odprla skupinski klepet ‘prijavljenih’, kjer obljubljamo veliko kaosa in smeha.
7.    Za konec pa še prošnja za vse: nobenih kvarnikov v komentarjih ali klepetu, na srečanju pa govorimo, kolikor in o čemer nam srce poželi, jaz pa kot prometni policist pogovore usmerjam nazaj h knjigi.

Objave na temo knjige boste našli tu in na instagramu, ne bom odpirala posebnega profila za knjižni klub, vi pa kar lahko začnete s predlogi knjig. Načeloma je super, če obstajajo tudi v prevodu, tujejezično pa beremo angleško.

Dobrodošle so tudi želje, ideje in kakršni koli predlogi.

Naj se branje začne! In namesto na zdravje … NA BRANJE!